Start verduurzaming gemeentelijk vastgoed bij Hockeyclub Scoop

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wethouder Ruud Guyt (Duurzaamheid) van Sittard-Geleen gaf vrijdag 9 maart bij H.C. Scoop het startschot voor de verduurzaming van gemeentelijke gebouwen.

Hij deed dat symbolisch met het vervangen van een spaarlamp door een in het stroomverbruik nog zuinigere ledlamp.

Het gebouw van hockeyclub Scoop is één van de acht locaties waarbij de gemeente start met energiebesparing. Het verduurzamen van de eigen vastgoedportefeuille past in de gemeentelijke ambities voor energieneutraliteit en is eind 2018 gereed.

Andere locaties

Naast H.C. Scoop worden ook zeven andere sportaccommodaties en gemeenschapshuizen meegenomen in deze eerste fase, zoals V.V. Sittard, Sporting Sittard, de gymzaal aan de Gounodstraat, sportzaal Brouwersstraat en de Stadssporthal. Daarnaast worden de gemeenschapshuis in Limbricht en het Hubertushuis in Oud-Geleen meegenomen. In de toekomst komen ook de andere sportaccommodaties, kantoren, bibliotheken, scholen en overige gemeentelijke locaties aan bod.

Effect op de energierekening

“Het is de bedoeling zo eenvoudig mogelijk en met snel renderende maatregelen direct effect te zien op de energierekening”, zegt wethouder Ruud Guyt. “Maatregelen die genomen worden zijn bijvoorbeeld het isoleren van gebouwen, het toepassen van LED-verlichting en het verbeteren van energieprestaties van installaties.” Ook wordt gekeken naar het duurzaam opwekken van energie, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen en een aansluiting op Het Groene Net voor duurzame warmte.

Voor de realisatie van de verduurzaming van de genoemde acht panden stelt de gemeente een budget van 250.000 euro ter beschikking.

Dossier: HC Scoop
Cookieinstellingen