Sittard-Geleen is klaar voor verkiezingen

Foto: SGN

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart aanstaande zijn nagenoeg afgerond. De stempassen zijn bezorgd bij de stemmers en de kandidatenlijsten vielen vorige week al in de bus.

De oproep om vooral te gaan stemmen klinkt!

Stempas

De stempassen zijn vóór 1 maart bezorgd bij alle kiesgerechtigde inwoners. Mensen die onverhoopt geen stempas hebben ontvangen kunnen deze nog aanvragen bij de gemeente: via internet (DigiD) tot en met 16 maart óf aan de balie tot en met 20 maart 12:00 uur via een afspraak. Op de stempas staat het dichtstbijzijnde stembureau vermeld, maar stemmen mag op 21 maart in alle stembureaus in de gemeente. De stembureaus zijn op 21 maart open van 07:30 uur tot 21:00 uur. Op de website van de gemeente staat een overzicht van de stembureaus.

Voor de eerste keer stemmen

Jongeren die dit jaar voor het eerst mogen gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen hebben een persoonlijke uitnodiging van de burgemeester ontvangen om te komen stemmen.

Verkiezingsspecial

In de Stadskrant die in maart huis-aan-huis is verspreid, is een speciaal verkiezingskatern opgenomen met uitgebreide informatie over het stemproces en welke mogelijkheden er zijn om voor te bereiden op het maken van een keuze.

Meer informatie

Alle informatie over de verkiezingen is te vinden op de website van de gemeente Sittard-Geleen: www.sittard-geleen.nl/verkiezingen. Op de homepage is een button geplaatst met de tekst ‘Verkiezingen gemeenteraad’. Achter die button vindt u alle informatie over de komende verkiezingen. Voor vragen kunnen mensen ook terecht bij de gemeente op telefoonnummer 14 046. De voorlopige uitslag van de verkiezingen is op 21 maart te volgen op de website en via de sociale media van de gemeente. Streekomroep Start en L1 maken die avond een uitzending waarin zij aandacht besteden aan de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen.

Op 23 maart wordt de definitieve uitslag bekendgemaakt in een openbare zitting om 10:00 uur in het gemeentehuis van Geleen.

Reacties