Alle lijsttrekkers nog even aan het woord

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Morgen, woensdag 21 maart, is het dan eindelijk zover: we mogen met z’n allen naar de stembus om onze stem uit te brengen op een van de 323 kandidaten voor een gemeenteraadszetel.

Samen vertegenwoordigen zij 12 partijen een lokale lijst hebben ingediend. Samen doen ze mee aan een stoelendans om de komende vier jaar een van de 37 raadszetels te mogen bezetten.

Overigens: morgen wordt ook het raadgevend referendum gehouden over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv, ook wel bekend als ‘sleepwet’).

EMP News sprak kort met de twaalf lijsttrekkers. We hebben hun videoverslagen hieronder – in willekeurige volgorde – voor u op een rijtje gezet. En mocht u er na lezing van de diverse partijprogramma’s en het bekijken en beluisteren van onderstaande verslagen nog steeds niet uit zijn, raadpleeg dan beslist nog even het Kieskompas voor de gemeente Sittard-Geleen!

» Kieskompas Sittard-Geleen

Ivo Tillie, SP

Op Campagne 2018: Het speerpunt van de SP Sittard-Geleen

Alle partijen hebben zo hun speerpunten, zaken die zij belangrijk vinden en waar ze zich beloven voor in te zetten voor de kiezers die hun stem hebben gekregen. Maar, politiek is net zoals liefde, het is geven en nemen, zo ook met hun politieke standpunten die soms gewonnen worden en soms moeten buigen voor het grotere goed.Wij vroegen de lijstrekkers van de 12 partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Gemeente Sittard-Geleen naar een voor hun belangrijk speerpunt.Als tweede Ivo Tillie van de SP Sittard-Geleen.Muziek: Ivo Rosbeek.

Geplaatst door EMP News op woensdag 14 maart 2018

Hugo Kamps, 50PLUS

Paul Kubben, PvdA

Bert Kamphuis, D66

Jack Renet, SPA

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Jack Renet (SPA)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Vandaag het woord aan Jack Renet van SPA (Samen Politiek Actief).Muziek: Ivo Rosbeek

Geplaatst door EMP News op dinsdag 20 maart 2018

Noël Lebens, CDA

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Noël Lebens (CDA Sittard-Geleen)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Vandaag het woord aan Noël Lebens van CDA Sittard-Geleen.Muziek: Ivo Rosbeek

Geplaatst door EMP News op zaterdag 17 maart 2018

Pieter Meekels, gob

Op Campagne 2018: Het speerpunt van gob

Alle partijen hebben zo hun speerpunten, zaken die zij belangrijk vinden en waar ze zich beloven voor in te zetten voor de kiezers die hun stem hebben gekregen. Maar, politiek is net zoals liefde, het is geven en nemen, zo ook met hun politieke standpunten die soms gewonnen worden en soms moeten buigen voor het grotere goed.Wij vroegen de lijstrekkers van de 12 partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Gemeente Sittard-Geleen naar een voor hun belangrijk speerpunt.Als eerste Pieter Meekels van GOB. Muziek: Ivo Rosbeek.

Geplaatst door EMP News op dinsdag 13 maart 2018

Kim Schmitz, GroenLinks

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Kim Schmitz (Groen Links Sittard-Geleen)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Vandaag het woord aan Kim Schmitz van GroenLinks Sittard-Geleen.Muziek: Ivo Rosbeek

Geplaatst door EMP News op vrijdag 16 maart 2018

Jos Bessems, DNA

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Jos Bessems (DNA)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/…/…Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Vandaag het woord aan Jos Bessems van de DNA Partij.Muziek; Ivo Rosbeek

Geplaatst door EMP News op donderdag 15 maart 2018

Rob Schormans, VVD

Op Campagne 2018: Het speerpunt van de VVD Sittard-Geleen

Alle partijen hebben zo hun speerpunten, zaken die zij belangrijk vinden en waar ze zich beloven voor in te zetten voor de kiezers die hun stem hebben gekregen. Maar, politiek is net zoals liefde, het is geven en nemen, zo ook met hun politieke standpunten die soms gewonnen worden en soms moeten buigen voor het grotere goed.Wij vroegen de lijstrekkers van de 12 partijen voor de gemeenteraadsverkiezingen in de Gemeente Sittard-Geleen naar een voor hun belangrijk speerpunt.Vandaag Rob Schormans van de VVD Sittard-Geleen.Muziek: Ivo Rosbeek.

Geplaatst door EMP News op donderdag 15 maart 2018

Ton Raven, Stadspartij

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Ton Raven (Stadspartij)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/nl/#!/Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Als tweede komt aan het woord Ton Raven van de Stadspartij voor Sittard, Geleen en Born.Met dank aan Ivo Rosbeek voor gebruik muziek.

Geplaatst door EMP News op dinsdag 13 maart 2018

Robert Housmans, PVV

Op Campagne 2018: De Magische Doos met Robert Housmans (PVV Sittard-Geleen)

De twijfelende kiezers in de Gemeente Sittard-Geleen, kunnen ook dit jaar weer het Kieskompas raadplegen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het Kieskompas, met vragen over lokale thema's, is te vinden op de website https://sittard-geleen.kieskompas.nl/…/…Wij zijn met onze Magische Doos langs alle lijstrekkers gegaan. Deze doos bevat alle 33 thema's uit het Sittard-Geleense Kieskompas. Hieruit mocht een ieder 3 willekeurige thema's grabbelen en het standpunt van hun partij hierover verduidelijken. Deze 3 thema's werden dan achter gehouden zodat de volgende lijsttrekker weer 3 andere thema's kreeg.Maar, aangezien er 12 partijen zijn en maar 33 thema's, heeft één lijstrekker weer uit de volle doos mogen trekken.Als derde komt aan het woord PVV Robert Housmans van de PVV Sittard-Geleen.Met dank aan Ivo Rosbeek voor gebruik muziek.

Geplaatst door EMP News op woensdag 14 maart 2018

Reacties

Cookieinstellingen