‘As it is in heaven’ – filmvertoning met live muziek op unieke locatie

Stadbroekermolen
Stadbroekermolen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op zondag 6 mei vindt vanaf 13:30 uur een bijzondere middag plaats op een prachtige locatie in Sittard: de Stadbroekermolen.

Dit bijzondere evenement wordt georganiseerd door Plök Sittard, onderdeel van Natuurlijk Duurzaam Sittard-Geleen; zangkoor Canta Libre uit Geverik; de Stadbroekermolen in Sittard en Filmhuis De Domijnen.

In de historische setting van de Stadbroekermolen kunnen liefhebbers van film en koorzang genieten van een middag vol zang en film. Die middag wordt de klassieker As it is in heaven vertoond.

As it is in heaven vertelt het verhaal van dirigent Daniel Daréus die met zijn orkest rond de wereld toert en dag na dag op het podium staat. Tot hij een hartaanval krijgt en van zijn arts het advies krijgt het zeer rustig aan te doen. Hij keert terug naar zijn Noord-Zweedse geboortedorp en neemt een andere naam aan om zijn aanwezigheid geheim te houden. In die tijd van bezinning komt hij tot het inzicht dat zijn carrière slechts een vlucht was uit zijn ongelukkige jeugdjaren. De stugge man ontdooit een beetje door toedoen van een caissière, het zonnetje van het dorp. Waarna de dirigent op zijn beurt alle dorpsgenoten laat kennismaken met hun ‘innerlijke muziek’. Wat volgt is een feelgood verhaal over een koor dat iedereen weet te raken. De film ontving een Oscarnominatie voor beste niet-Engelstalige film.

Gemengd zangkoor Canta Libre uit Geverik verzorgt de muzikale omlijsting van de middag. Het divers repertoire bestaat uit wereldse liederen, zowel klassiek als modern.

Alle activiteiten vinden die middag binnen plaats. Het programma duurt tot ongeveer 18:30 uur. Tickets kunnen alleen via de website van De Domijnen worden gekocht of aan de kassa’s van het Filmhuis en de Schouwburg.

Cookieinstellingen