Hospice Bronnerhof in Born is op zoek naar vrijwilligers

Hospice Bronnerhof
Foto: Bronnerhof

Bronnerhof is een kleinschalig hospice of bijna thuis huis, een plaats waar terminaal zieke mensen de laatste fase van hun leven kunnen doorbrengen in een warme, huiselijke omgeving.

Het biedt hun een volwaardig alternatief voor thuis. Het hospice is gevestigd in een voormalig klooster achter de Kerk in Born, Bronstraat 9.

Naast de zorg door verpleegkundigen van Buurtzorg en de huisarts zijn de bewoners en hun naasten verzekerd van liefdevolle aandacht en opvang door onze vrijwilligers. Zij stellen alles in het werk om de laatste fase van het leven zo comfortabel en menswaardig mogelijk te maken.

Ruim 80 vrijwilligers zijn in diverse rollen aan de organisatie verbonden: in de 4-uurdiensten van ’s morgens zeven tot ’s avonds elf uur (elke dienst 2 vrijwilligers), in de kookploeg, de poetsploeg, de onderhoudsploeg, de tuinploeg, het bestuur en diverse commissies en ondersteunende functies.

Door omstandigheden zijn enkele vrijwilligers noodgedwongen moeten stoppen. Er is daardoor direct behoefte aan vrijwilligers voor de 4-uurdienstenen en dit geldt ook voor een van de twee dames die samen, eens in de 14 dagen, gedurende ongeveer 3 uur de niet cliƫntgebonden ruimtes in het hospice poetsen. Ook in andere rollen kan Bronnerhof altijd vrijwilligers goed gebruiken.

Heeft u belangstelling voor vrijwilligerswerk in Bronnerhof, neem dan telefonisch (046-4861604) of via e-mail ([email protected]) contact op met de coƶrdinator om een afspraak te maken om vrijblijvend meer over het hospice en de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk te vernemen en een kijkje te komen nemen.

Een kijkje op de website www.bronnerhof.nl kan u ook veel informatie verschaffen.

Laat je aangenaam verrassen: vrijwilligerswerk in Bronnerhof geeft je zo veel en kost je zo weinig.

Niet alleen de gasten en hun naasten ervaren Bronnerhof als een warm bad, dat geldt ook voor alle vrijwilligers die er aan verbonden zijn.

Reacties

article
132838
Bronnerhof is een kleinschalig hospice of bijna thuis huis, een plaats waar terminaal zieke mensen
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20180516/hospice-bronnerhof-in-born-is-op-zoek-naar-vrijwilligers/
2018-05-16T08:00:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/05/15203130/bronnerhof.jpg
Bronnerhof, hospice, vrijwilligers gezocht
Nieuws