OBS De Duizendpoot weer aan de slag bij Gamma

Foto: Gamma

Deze morgen om 09:00 uur gaat groep 8 van OBS de Duizendpoot weer naar Gamma Geleen op winkelboulevard Gardenz om hun podiumtrap met opbergruimte af te maken.

Ze kijken er enorm naar uit! Een unieke samenwerking tussen onderwijs en retail in Geleen.

Groep 8 werkte een eigen idee uit tot ontwerp en donderdag van 09:00 tot 12:00 uur wordt er voor de tweede keer getimmerd en gezaagd in de speciale werkplaats midden in de winkel van Gamma. Een kennismaking met techniek, het werken in het winkelbedrijf, en samen ouderwets de handen uit de mouwen steken: dat is onderwijs in optima forma én leven in de brouwerij in de winkel. Een bijzondere combinatie.

Het is geen alledaags project voor de leerlingen. Hun ideeën worden werkelijk uitgevoerd en ze mogen met materialen werken waar ze meestal juist vanaf moeten blijven. Het project is een mooi voorbeeld van onderzoekend en ontwerpend leren, met raakvlakken met vakken zoals rekenen, tekenen en taal. Ze gaan creatief aan de slag met techniek.

Gamma Geleen toont zijn betrokkenheid met de regio en biedt hiermee een bijzonder leuke en laagdrempelige beleving in de winkel.

Podiumtrapje met opbergruimte

De groep kinderen bedacht een goed doel waar ze het ontwerp voor wilden maken. Het wordt een soort podiumtrap met opbergruimte, voor buiten op het plein tegen een muur, ‘om op te loungen’. Straks is dit hun nalatenschap aan de school als ze naar het voortgezet onderwijs gaan.

Iedereen een taak

Iedere leerling heeft zijn eigen inbreng. Enkele kinderen houden zich bezig met het ontwerp, anderen houden het budget in de gaten en weer anderen zoeken de materialen en gereedschappen uit. Hiervoor raadplegen ze de site van de Gamma en daarna de winkel zelf. En vervolgens maken leerlingen een bouwplan. In de winkel wordt geklust tot het af is.

Cookieinstellingen