Politie op spoor van eigenaar gedumpte zieke pups

Foto: DBCL

Twee weken geleden werd in een veld bij Gardenz in Geleen een doos met 5 doodzieke en sterk vermagerde pups aangetroffen.

De dieren zijn een kruising van een whippet en een greyhound en waren toen ze werden gevonden ongeveer 6 weken oud. Het gaat inmiddels een stuk beter met de pups.

De dierenpolitie is op zoek naar degene die de pups in het veld aan hun lot heeft overgelaten en is deze inmiddels, zo meldt Dierenbeschermingscentrum Limburg op Facebook, op het spoor.

Belangrijke update pups GeleenWe zijn blij een update te kunnen geven over de zoektocht naar de fokker en eigenaren…

Geplaatst door Dierenbeschermingscentrum Limburg op Donderdag 21 juni 2018

Uit onderzoek van de politie zijn een aantal concrete tips naar voren gekomen betreffende de eigenaar van de pups. Zo blijkt dat het nest uit acht pups bestaat en dat drie pups inmiddels een nieuw thuis hebben gevonden. Wat niet bekend is, is hoe het met deze pups gaat. Hun vijf broers hadden allemaal te kampen met een zware vorm van de zeer besmettelijke ziekte giardia, een darminfectie.

De Dierenbescherming raadt de eigenaren van deze pups ten zeerste aan om met hun dier naar de dierenarts te gaan voor controle en mogelijke behandeling.

Ondertussen zoekt de politie naar deze drie pups. Zij wiL graag weten hoe de pups bij hun nieuwe eigenaren terecht zijn gekomen in verband met het onderzoek naar de eerste eigenaar van de dieren. De nieuwe eigenaren zijn voor de politie verder niet van belang, de politie wil enkel weten hoe de dieren bij hen terecht zijn gekomen.

Herkent u uw pup in bovenstaand verhaal? Heeft u onlangs, mogelijk via Marktplaats, een mannelijke kruising whippet/greyhoundpup gekocht in Zuid-Limburg, die qua uiterlijk overeenkomt met de pups op de foto’s bij dit bericht? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844.

Cookieinstellingen