Mogelijk proef met meer koopzondagen in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het aantal koopzondagen in Sittard is tot nu toe beperkt tot één per maand. Alleen in december zijn dat er meer en ook tijdens de zondag van de Oktoberfeesten zijn de winkels open.

In zeven op de tien gemeenten in Nederland is het aantal koopzondagen al vrijgegeven. Gezien het feit dat in diverse gemeenten in de omgeving winkeliers op alle zondagen hun winkel mogen openen vindt het Centrummanagement van Sittard dat dit ook voor de winkeliers in Sittard mogelijk moet zijn.

Rino Vincken, bestuurslid van Centrummanagement Sittard: “We hebben alle zelfstandige winkeliers in de binnenstad persoonlijk benaderd en gevraagd om een enquête in te vullen. Op de vraag of zij hun winkel élke zondag open zouden stellen antwoordde 20 procent bevestigend. Verder heeft 80 procent er geen moeite mee dat collega’s elke zondag hun winkel openen terwijl zij zelf hun winkel dicht houden.”

Het Centrummanagement van Sittard heeft hierover al gesprekken gevoerd met de gemeente en daarin werd al de mogelijkheid van een pilot geopperd. “Wat dat betreft zitten we dus op één lijn”, zegt Vicken, die verder benadrukt dat – als de pilot er komt – het winkeliers volledig vrij staat om te beslissen om hun winkel al dan niet elke zondag te openen.

Volgens het Centrummanagement van Sittard is de binnenstad van Sittard voor dagjesmensen op zondagen aantrekkelijker als er dan ook winkels open zijn.

Davey Nieuwendijk van het Centrummanagement van Geleen laat desgevraagd weten dat men hierover nog in gesprek gaat de ondernemers in het centrum van Geleen.

Cookieinstellingen