Bewoners Komeetlaan zijn overlast lindebomen zat

Komeetlaan Sittard
Komeetlaan Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bewoners van de Komeetlaan in Sittard zijn de overlast van de lindebomen in hun straat meer dan zat.

Die overlast is de afgelopen tijd herhaaldelijk aan de Gemeente gemeld, maar “Klachten indienen, bellen, bespreken met ambtenaar tijdens wijkplatform november 2017, brieven schrijven, het helpt allemaal niets, er gebeurt gewoon niets!”, verzucht mevrouw De Groot, die namens de buurtbewoners in de pen is geklommen.

De buurt trekt nu in arren moede bij lokale politieke partijen aan de bel om aandacht voor de problemen te vragen. Na de CDA-fractie trekt nu ook de gob-fractie zich de klachten aan en brengt de problemen onder aandacht van de gemeenteraad.

De bewoners van de Komeetlaan hebben richting Gemeente aangegeven in samenwerking te willen zoeken naar een – zo mogelijk – budgetneutrale oplossing voor de hinder. De klachten op een rijtje:

  • de opbrengst van de zonnepanelen wordt inmiddels stevig gehinderd door de hoogte en breedte van de lindebomen;
  • de bomen zijn na 20 jaar zó hoog en breed geworden dat overhangende takken hinderlijke overlast bezorgen;
  • de bloei en plakkende bladeren verstoppen de straatkolken en dat geeft kans wateroverlast bij hevige regenval;
  • over het trottoir of oprit lopen geeft plakkende troep onder de schoenzolen die overal mee naar binnen gedragen wordt;
  • zelfs als er wekelijks geveegd en gepoetst wordt vind je de rommel binnen, in bed, in de was die in de tuin droogt, in vensterbanken;
  • voortuinen zijn amper te onderhouden en zien er dan ook onverzorgd uit.

Voor de bewoners betekent dit alles een onacceptabele overlast, zo laat de briefschrijfster weten. “We zijn nu ruim 2 jaar bezig om te proberen verandering in de situatie te krijgen en voelen ons afgescheept en niet serieus genomen. We zijn ook bezig met een buurtgroep om e.e.a. desnoods groot aan te pakken,” zo schrijft De Groot.

Cookieinstellingen