Bericht over klachten bewoners Komeetlaan niet volledig correct

Komeetlaan Sittard
Komeetlaan Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het afgelopen week geplaatste bericht over de overlast van bomen in de Komeetlaan in Sittard is niet volledig correct.

Het bericht betreft een reeks klachten over de bomen in de Komeetlaan en het uitblijven van een reactie daarop door de Gemeente.

In het bericht wordt gesteld dat de brief – die ons bereikte zowel via het CDA als via het gob – is geschreven namens de buurtbewoners. Dat is onjuist. De brief is geheel op persoonlijke titel geschreven en betreft enkel de klachten van de schrijfster en niet die van de bewoners van de Komeetlaan.

De bewoonster van de Komeetlaan heeft haar brief aan alle lokale raadsfracties gestuurd.

Ze wil uiteraard graag mooie vitale bomen in de laan (“in gezonde bomen komt niet ruim 5 maanden luis, honingdauw, roetdauw voor” schrijft ze in een aan ons gerichte reactie), maar geeft daarbij wel aan dat het aan de Gemeente is om ervoor te zorgen dat de bomen gezond zijn en recht staan, waardoor het risico op omwaaien bij de progressief ontwikkelende stormen in ons weerbeeld wordt verkleind. Verder geeft ze aan dat energieleveranciers inmiddels een negatief advies geven voor het aanschaffen en plaatsen van zonnepanelen vanwege vervuiling door plak en de hoogte van de bomen (schaduw). Volgens haar is de Gemeente daarvoor verantwoordelijk omdat er slechts eens in de zeven jaar een beetje wordt gesnoeid.

In ons eerdere bericht werd met de zinsnede “verzucht mevrouw De Groot” ten onrechte de indruk gewekt dat de briefschrijfster met Sittard-Geleen nieuws.nl had gesproken. Die zin had moeten luiden “verzucht mevrouw De Groot in de brief die zij aan de raadsfracties heeft gestuurd”.

Cookieinstellingen