Gelovigen trotseerden warmte en wespen op de Kollenberg

Augustus is al eeuwen Sint Rosamaand in Sittard, de maand waarin de inwoners van de stad hun stadspatrones de Heilige Rosa van Lima extra vereren.

Dat gebeurt onder meer met de Sint Rosa processie, die nu al ruim drie eeuwen elke laatste zondag van augustus van de St.-Michielskerk op de Markt naar de Sint Rosakapel op de Kollenberg trekt. Maar er zijn meer religieuze activiteiten rond de stadspatrones deze maand.

Zo wordt op de drie dinsdagavonden voorafgaand aan de laatste zondag van augustus om 19:00 uur een H.Mis gevierd in de open lucht aan de voet van de Sint Rosakapel. Gisteren vond de eerste van die drie vieringen plaats. Hoofdcelebrant was pater M. Calo msp, pastoor cluster Tegelen. De volgende vieringen zijn op 14 en 21 augustus.

De dienst werd ondanks de hitte – en de wespen – door een honderdtal gelovigen bijgewoond. Naast een groep zusters Carmelitessen waren dat voornamelijk oudere Sittardenaren, die al jarenlang de weg naar de kapel weten te vinden. De groep wordt elk jaar iets kleiner en maar zelden zie je een nieuw gezicht.

Cookieinstellingen