Oplossing zaak moord op Nicky Verstappen stuk dichterbij

Nicky Verstappen
Nicky Verstappen
Foto: SGN

De zaak Nicky Verstappen is een enorme stap dichter bij de oplossing gekomen.

Dat bleek tijdens de persconferentie die vanmiddag om 12:00 uur werd gegeven in het politiebureau van Maastricht.

Het DNA-verwantschapsonderzoek heeft twee matches opgeleverd met het DNA dat op kleding van Nicky Verstappen werd aangetroffen. Via een andere weg werd ook een 1 op 1 match van de verdachte gevonden: ene Jos Brech, die in 1989 bij zijn moeder in Simpelveld woonde.

Brech is door zijn familie als vermist opgegeven, sinds medio februari hebben zij geen teken van leven van hem meer gehad.
Toen het onderzoek naar zijn vermissing en het onderzoek in de zaak Nicky Verstappen samenkwamen vielen de puzzelstukjes op hun plaats en werd een 100 procent DNA-match vastgesteld.

De politie is op zoek naar de verdachte, maar deze is dus al sinds februari spoorloos. De politie doet dan ook een oproep aan iedereen die weet waar de man is of zou kunnen zijn zich te melden. De man staat internationaal gesignaleerd. Mogelijk houdt Brech zich ergens schuil in de natuur. Hij hield zich bezig met het organiseren van bushcraft-reizen. Zijn laatst bekende verblijfsplaats was in de Vogezen in Frankrijk.

Bushcraft is een verzamelnaam voor vaardigheden die nodig zijn om in de natuur te verblijven. Bushcraft is wat anders dan survival; iemand die wil overleven, wil feitelijk zo snel mogelijk weer in de bewoonde wereld zijn. Een bushcrafter gaat verder. Hij wil juist in die natuur zijn en het verblijf er zo aangenaam mogelijk maken. (Stichting Bushcraft).

Cookieinstellingen