Energiecorporatie Duurzaam Sittard gaat van start

Foto: CC0

Energiecorporatie Duurzaam Sittard belegt op 24 oktober een informatieavond in het auditorium van de Rabobank aan de Bergerweg in Sittard.

Deze onlangs opgerichte energiecorporatie wil zonnepanelen plaatsen op daken van grote gebouwen in de gemeente Sittard-Geleen om energie op te wekken. De kosten daarvan worden opgehoest door de leden en dat zijn particulieren en kleine bedrijven met een maximaal verbruik van 10.000 kWh per jaar en die zelf geen dak hebben dat geschikt is om er zonnepanelen op te plaatsen. Het aantal zonnepanelen waarmee men kan instappen wordt bepaald door het energieverbruik van de eigen woning/het eigen bedrijf. Leden van de corporatie krijgen daardoor de energiebelasting terugbetaald.

Wie lid wil worden van de corporatie of daarover meer informatie wil hebben kan zich melden bij [email protected]. Dat geldt ook voor bedrijven of instellingen die een groot dakoppervlak willen aanbieden voor de plaatsing van zonnepanelen.

Over niet al te lange tijd verwacht energiecorporatie Duurzaam Sittard de website www.duurzaamsittard.nl online te hebben staan.

De eerste gebouwen die mogelijk door Duurzaam Sittard gebruikt gaan worden zijn de loodsen van Beursgens aan Linde en de Sittardse optochthal aan het Fischerpad. Leon Beursgens laat weten dan van de ruim 800 zonnepanelen die op de daken van zijn loodsen passen al voor dik de helft interesse bestaat. “Wel moet nog worden onderzocht of de dakconstructie geschikt is om er zonnepanelen op de laten plaatsen”. Als dat onderzoek positie uitvalt dan  worden in het voorjaar van 2019 de eerste panelen geplaatst.

Cookieinstellingen