Bestuur Jongerenvereniging ’t Waeske ziet af van hoger beroep

Foto: beeldcitaat Google

Jongerenvereniging ’t Waeske gaat niet in hoger beroep tegen het vonnis dat de rechtbank eind september wees. De rechter hield de jongerenvereniging verantwoordelijk voor de dood van de 15-jarige Max à Campo uit Born.

De rechter veroordeelde ’t Waeske tot een geldboete van 15.000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk voor het ‘dronken maken van een kind met de dood tot gevolg’. Verder kreeg de jongerenvereniging een boete van 1000 euro voor het overtreden van de Drank- en Horecawet, plus een voorwaardelijke sluiting van een halfjaar met een proeftijd van drie jaar.

Max was eind oktober 2016 voor het eerst op stap. Hij werd ’s nachts aangereden toen hij lopend op de A2 was beland en overleed diezelfde nacht. Onderzoek wees uit dat hij dronken was en dat hij bij ’t Waeske alcohol had gedronken.

’t Waeske ziet af van hoger beroep, ofschoon het zich niet kan vinden in het vonnis van de rechtbank. Daartoe is volgens raadsman Ivo van de Bergh besloten na afweging van alle belangen, ook die van de nabestaanden van Max.

Cookieinstellingen