Op 20 en 21 oktober hinder voor treinreizigers Maastricht en Heerlen

Foto: © René Hameleers

Aanstaande zaterdag 20 en zondag 21 oktober rijden er geen treinen tussen Heerlen-Maastricht Randwyck en tussen Hoensbroek-Kerkrade Centrum.

Dat komt door werkzaamheden aan het spoor tussen Heerlen en Maastricht en op emplacement Heerlen/Station (Maankwartier).

Arriva zet vervangend busvervoer in. Voor het traject Maastricht-Maastricht Randwyck kan de reiziger gebruiken maken van de overige treinen of de reguliere stadsbussen in Maastricht.

Vervangend vervoer voor traject Heerlen-Maastricht Randwijck v.v.

Op het traject Heerlen-Maastricht zet Arriva gedurende dit weekend snel- en stopbussen in. De snelbussen stoppen op de stations Maastricht, Valkenburg en Heerlen. De stopbus stopt op alle tussengelegen stations. Reizigers vanaf of naar station Schin op Geul en Klimmen-Ransdaal maken gebruik van een pendel busje dat rijdt tussen Valkenburg, Schin op Geul en Klimmen-Ransdaal.

In verband met werkzaamheden aan het Maankwartier zullen de treinvervangende bussen dit weekend vertrekken van de parallelweg in Heerlen (aan de centrumkant van het station).

Voor het traject Maastricht-Maastricht Randwyck kan de reiziger gebruik maken van de overige treinen (S2) of de reguliere stadsbussen in Maastricht.

Vervangend vervoer Hoensbroek-Kerkrade Centrum v.v.

Ook op het traject Hoensbroek – Kerkrade Centrum zet Arriva stopbussen in. Deze bus stopt ook op alle tussengelegen stations.

Reizen met vervangend vervoer

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. Als er gereisd wordt met de reguliere stadsbus dan dient ook in de bus in- en uitgecheckt te worden. In verband met de ruimte in de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van onze Arriva OV Servicepunten, bijvoorbeeld op de stations van Heerlen of Maastricht.

Cookieinstellingen