Hondenbelasting in Sittard-Geleen in de toekomst mogelijk omlaag of van de baan

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Behalve een amendement over de hondenbelasting werd afgelopen raadsvergadering in Sittard-Geleen ook een motie over dat onderwerp ingediend.

Zowel het amendement als de motie werden aangenomen.

Het College van B&W wil de hondenbelasting voor één hond komend jaar met 40 procent verhogen. Dat stuitte op de nodige bezwaren vanuit tal van fracties. Daarom werd er een amendement ingediend dat voorziet in een kwijtscheldingsregeling voor minder financieel draagkrachtigen. Dekking daarvoor – het gaat naar schatting om 40 mille lagere inkomsten dan geraamd – moet komen uit een verhoging van de toeristenbelasting.

Verder werd er een motie hondenbelasting ingediend waarin wordt gevraagd om – zodra de financiële middelen van de gemeente dit toelaten – de hondenbelasting te verlagen of wellicht af te schaffen.

Tenslotte werd de hondenbelasting ook nog genoemd in een – eveneens aangenomen – motie waarin voor diverse bezuinigingsvoorstellen en voorstellen voor belastingverhoging compenserende maatregelen werden gevraagd. Voor dergelijke incidentele maatregelen is in 2019 een bedrag van in totaal 870 duizend euro beschikbaar.

Cookieinstellingen