Basiscursus Geschiedenis door Jan Janssen

Foto: De Domijnen

Op 21 januari aanstaande start de nieuwe basiscursus Geschiedenis – deel 1 die wordt gegeven door Jan Janssen.

De cursus bestaat uit 20 lessen en is telkens op maandagochtend van 10:00 tot 11:45 uur. De cursus is bedoeld voor de algemeen geschiedenis geïnteresseerde en vraagt geen specifieke voorkennis. Er wordt een reis door de tijd gemaakt waarbij alle belangrijke perioden komen aan bod.

» aanmelden

Over de docent

Jan Janssen was meer dan 40 jaar geschiedenisleraar aan het Sittardse Trevianum. Hij is nu met pensioen maar zijn passie voor en kennis van geschiedenis steekt hij niet onder stoelen of banken. Vandaar de co-productie met De Domijnen om zijn bevlogenheid over te brengen. De cursus is bedoeld voor iedereen die op maandagochtend zin en tijd heeft om (hernieuwd) kennis te maken met een aantal onderwerpen uit de geschiedenis. De onderwerpen die tussen januari en juni aan bod komen zijn onder andere: Ontdekkingsreizen; Renaissance; Kerkhervorming; de Gouden eeuw; Slavernij; Industriële Revolutie en de sociale gevolgen. Daarnaast kunnen cursisten zelf onderwerpen aandragen.

Een eventuele vervolgcursus na de zomervakantie bestaat uit onderwerpen zoals: Tachtigjarige oorlog; Eerste en Tweede Wereldoorlog; Geschiedenis van Amerika; Nederland in de 19e en 20e eeuw en Nederlandse staatsinrichting.

De lessen worden gegeven in de vorm van PowerPointpresentaties. Meer informatie en inschrijven via de website van De Domijnen.

Datum: maandag 21 januari tot en met 24 juni
Tijdstip: 10:00-11:45 uur.
Groepsgrootte: maximaal 15 personen
Kosten: € 75,00 inclusief koffie en/of thee.
» Inschrijven

Cookieinstellingen