Sjörskarremysterie opgelost: Sittard krijgt eerste ‘Vastelaoves sjörskarreoptoch’

Foto: © Optochkommitee Zitterd

De afgelopen twee weken was Sittard in de ban van het Sjörskarremysterie. Dit mysterie heeft zich inmiddels opgelost.

De kruiwagens die plotseling her en der in Sittard opdoken zijn de voorbode van de eerste Vastelaoves Sjörskarreoptocht die carnavalsmaandagavond 4 maart 2019 vanaf 20:33 uur door het centrum van Sittard zal trekken.

Deze Sjörskarreoptocht wordt gehouden in het kader van het 5×11 jarig bestaan van Optochkommitee Zitterd (OKZ). De optocht begint bij café ’t Sjterfhoes aan het Kerkplein om vervolgens via het Kerkstraatje en de Limbrichterstraat richting Markt te trekken. Gezien de lengte van de optocht is bij Kafee de Kup voorzien in een broodnodige rust (& drink-)pauze. Daarna vervolgt de optocht zijn route richting Markt, waar langs de cafés wordt getogen en waar de optocht uiteindelijk ook wordt ontbonden. Een vakkundige jury zal alle sjörskarre aan een kritische blik onderwerpen. Deelnemers dienen zich bij jury-oordeel neer te leggen, er bestaat namelijk geen mogelijkheid om de SjörsVAR in te schakelen.

Deelname

Deelname aan deze optocht staat voor iedereen vrij. Wel zijn er enkele voorwaarden aan verbonden. Deelname is alleen mogelijk met een echte (eenwielige) Sjörskar, zonder mechanische aandrijving. Verder moet de Sjörskar voorzien zijn van (feest-)verlichting. Om vooraf zicht te krijgen op het aantal deelnemers stelt het OKZ aanmelding via [email protected] zeer op prijs.

Cookieinstellingen