Bouwbord Walram Site – Centre for Chinese medicine & culture onthuld

V.l.n.r. wethouder Pieter Meekels, ondernemer Chen Yagui, deputé Hubert Mackus, Simon Chan en Jan Blokker (Kublo)
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Ruim twee jaar later dan waarop in het meest optimistische scenario werd gehoopt gaat binnenkort de bouw van een Chinees gezondheids- annex cultureel centrum van start.

Het complex wordt op initiatief van de Chinese ondernemer Chen Yagui gebouwd op de hoek van de Walramstraat en de Heinseweg. De voormalige ziekenhuiskapel en twee vleugels van het oude ziekenhuis worden verbouwd. Op de plek waar de twee oudste vleugels van het complex stonden wordt eerst een ondergrondse parkeergarage aangelegd en daarna worden er twee nieuw vleugels gebouwd die qua vorm, stijl en afmetingen passen bij het complex.

Vandaag werd het bouwbord officieel onthuld. In de tweede helft van 2019 moet de bouw starten. Oplevering volgt binnen drie jaar, zo is contractueel vastgelegd.

In het complex moeten straks onder meer behandelingen volgens de Chinese geneesleer en fysiotherapie (met o.a. acupunctuur, kruidentherapie en massage) worden aangeboden en dat concept is nieuw en uniek voor Europa. Voor het verblijf van de gasten die daar voor een behandeling komen zijn100 kamers voorzien plus een restaurant en een thee-bar. Verder komt er een tentoonstellingsruimte voor keramiek en fotografie, Chinese kalligrafie en papierkunst.

Het nieuwe complex wordt naar verwachting in 2021 in gebruik genomen.

Reacties