Bijzondere carnavalsactiviteiten in enkele cafés

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Behalve dat het met carnaval sowieso nóg gezelliger is in de cafés in Sittard, Geleen en de diverse kleinere kernen, zijn er een paar zaken die een extra activiteit organiseren.

Zo kan de Geleense carnavalist op vrijdag 1 maart vanaf 20:11 uur terecht in café De Kroon (hoek Rijksweg en Raadhuisstraat) om getuige te zijn van RAAF (Risjement Awt Adjudante Flaarisse) sjpant De Kroon, een gezellige aftrap van carnaval met medewerking van DJ Fiasco, La Bamba, Spik en Span en Ech Lekker.

En in Feron’s Corner op de Geleense Markt is het carnavalsmaandag vanaf 20:11 uur tijd voor Gelaen Geit Door met de door CV de Formaggies georganiseerde Mozarella Monday, met medewerking van Sjaele Jan, DJ Eddy Delahaye, Pom Manda Lai, Corry Vermeer, Ritchie Bakx en Jan Ridderbeekx. Tevens wordt de nieuwe Mozarellaprinses uitgeroepen.

“Oppe Mert dao is get los!” is een bekend Sittards carnavalsliedje. Dit jaar organiseert het bekende café Tapperie de Gats op Sittardse Markt op Vastalaovesmaondig een Frit’S’pisjaal Konzèr met TisNiksEnTwurtNiks. Daaraan is tevens een Zittesje Vastelaovesmaestro verbonden, waaraan diverse zéér bekende Sittardenaren hun medewerking zullen verlenen. Vanaf 12:11 uur kan er volop worden genoten van frit spisjaal en de bekende sound van die van de Riekswaeg Noord. Een prima opwarmer voor het Trööte Konkoer.

Op carnavalsdinsdagochtend is het al erg vroeg stampvol in café ’t Sjterfhoes aan het Sittardse Kerkplein. Niet dat daar iets wordt georganiseerd, al lijkt het er soms wel op. Door de jaren heen is het sjlachte er tot verbale kunst verheven. Een kroeg vol toeschouwers en toehoorders kijkt – en luistert(!) – hoe een aantal inwoners die wél wat te melden hebben elkaar de hoerae sjilt. Om het te kunnen volgen moet je wel eine richtige van Zitterd zijn. Wie daarna nog fris van geest en gezond van lijf en leden, m.a.w. nog niet volledig laamgemaak is kan zich na afloop in het Appelsiene sjmiete storten.

Cookieinstellingen