Lezing over Alzheimer: is de ziekte van Alzheimer wel een ziekte?

Foto: De Domijnen

Op dinsdag 2 april geeft Prof. Dr. Frans Verhey bij De Domijnen over de ziekte van Alzheimer. Is het wel een ziekte?

De laatste decennia wordt veel onderzoek gedaan naar de behandeling van Alzheimer, tot dusver met weinig resultaat. Dinsdag 2 april (20:00 uur) gaat professor doctor Frans Verhey (MUMC+) in Filmhuis De Domijnen nader in op de laatste stand van zaken met betrekking tot oorzaken en behandeling.

Voor de ziekte Alzheimer, een van de mogelijke oorzaken van dementie, zijn verschillende verklaringen mogelijk. Misschien moeten we nog eerder gaan behandelen, lang voordat de eerste verschijnselen zich voordoen. Of wellicht is de hypothese van schadelijke ‘Alzheimer-eiwitten’ niet juist. Houden we wel voldoende rekening met de factor veroudering, of met de samenhang met leefstijl en co-morbiditeit? Onderzoekers zijn nu minder optimistisch dan tien a vijftien jaar geleden over de vraag hoe de behandeling van de ziekte eruit zou moeten zien.

In zijn presentatie deelt prof. dr. Frans Verhey de laatste inzichten. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen. Prof. dr. Frans Verhey is hoogleraar ouderenpsychiatrie en neuropsychiatrie aan de Universiteit Maastricht en directeur Alzheimer Centrum Limburg in Maastricht.

De lezing vindt plaats op 2 april in Filmhuis De Domijnen en start om 20:00 uur. Deelname bedraagt € 7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree € 5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Cookieinstellingen