Bedrijven springen in op landelijke stakingsdag onderwijs

Foto: beeldcitaat Google

Tijdens de landelijke onderwijs stakingsdag op vrijdag 15 maart zorgen Stichting Petje af Zuid-Limburg, de Talentenschool en diverse bedrijven ervoor dat een groep kinderen les krijgt in het bedrijfspand van Helwig Kozijnen in Geleen.

Helwig is onlangs uitgeroepen tot aantrekkelijkste werkgever in het Limburgse MKB. Omliggende bedrijven als Acaleph training en adviezen uit Geleen (BHV, EHBO, AED cursussen), Asens ICT group uit Stein (ICT Diensten) en Wijkbeheer van gemeente Sittard-Geleen geven ook allen tussen 08:30 uur tot 15:00 uur les.

Een aantal weken geleden gaven ouders hun kinderen op voor deze “Jongeren Bedrijvendag”. Afgelopen week bleek echter dat verschillende scholen niet meedoen met de staking en de kinderen alsnog 15 maart naar school moeten. “Kinderen die tijdens de stakingsdag niet naar school kunnen gaan en zich hebben opgegeven laten we kennis maken met het bedrijfsleven en diverse beroepen” aldus Michel van Dijke van Petje af. “We starten binnenkort met een Petje af pilot bij SBO de Blinker in Geleen en SBO Het Mozaïek in Sittard in samenwerking met De Talentenschool. Deze naschoolse lessen zijn anders omdat kinderen niet uit boeken leren maar in de praktijk”. Onze gastdocenten zijn bijvoorbeeld een timmerman/vrouw, een boekenwinkelier of brandweerman en dat spreekt kinderen enorm aan”.

Omdat vrijdag voor Helwig Kozijnen als locatie is gekozen zullen de kinderen onder andere kennismaken met het beroep timmerman/timmervrouw. Maar ook EHBO door Acaleph, ICT door Asens ICT group en het onderhouden van gemeente door het Wijkbeheer passeren de revue. Er zullen 25 tot 30 kinderen uit o.a. omgeving Sittard-Geleen en Heerlen naar de Jongeren Bedrijvendag komen. Volgens de organisatie verheugen de kinderen zich enorm op deze gevarieerde dag.

Cookieinstellingen