Zittesj, mien taal…

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Je eigen taal is een heel belangrijk aspect van je cultuur. Respecteer je die cultuur, dan betekent dat ook dat je die taal zo goed mogelijk cultiveert.

Dat wil ook zeggen: je op de hoogte stellen van die taal, met andere woorden: wat is eigenlijk Sittards? Hoe is mijn dialect opgebouwd? Wat weet ik er eigenlijk van?

Nieuwsgierig? Nu, er bestaat in Sittard al ruim 25 jaar de mogelijkheid meer kennis op te doen over je dialect! Voorkennis is niet noodzakelijk, want de cursus is in principe laagdrempelig. Belangstelling voor je eigen taal en cultuur is ruim voldoende.

Natuurlijk komt ook de manier van schrijven uitgebreid aan bod. De schrijfwijze, de spelling hoort overigens niet tot het taaleigen van een taal, maar is een systeem om klanken vast te leggen. Misschien heeft u hiermee al eens kennis gemaakt via de bekende “Stoomcursus”. Deze vaardigheid leren we u nader te beheersen.

De cursus wordt georganiseerd door de Willy Dols Stichting en begint op donderdag, 21 maart, om 19:30 uur (in het Trevianum; ingang Havikstraat). Aanmelden kan via [email protected] of op die donderdagavond.

  • De cursus omvat 7 donderdagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur inclusief pauze.
  • Data: 21-28 maart, 4-11 april, 9-16-23 mei 2019
  • Plaats: Trevianum (ingang Havikstraat);
  • Cursusleiders; Frans Walraven en Peter Hilkens;
  • Kosten: € 40,00 (inclusief lesmateriaal);
  • Betaling: bij voorkeur op rekeningnummer NL95RABO0107303043 óf op de eerste cursusavond;

Aanmelden

Cookieinstellingen