Lezing Vrijmetselaarsloge La Lune: ‘Wat is god?’

Foto: Ton de Kok

‘Wat is God?’ gaat over niets minder dan het wereldraadsel: Waarom is er iets en niet niets?

Vrijmetselaarsloge La Lune organiseert op woensdag 3 april een vrij toegankelijke lezing door Ton de Kok met mogelijkheid tot gedachtewisseling.

De lezing wordt gehouden in de bovenzaal van café Schtad Zitterd op de Markt in Sittard en begint om 20:00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. Graag aanmelden middels een e-mail aan [email protected].

Over Ton de Kok

Ton de Kok is godsdienstfilosoof en auteur van ‘Wat is God’. Oud-marinier en tweede Kamerlid voor het CDA. De Kok gaat bij Griekse en westerse denkers op zoek naar de basis van de christelijke traditie

En waar komt dat iets dan vandaan? Uit een oerknal? Was er een eerste oorzaak? Was dat de natuur? Een schepper? God? En bemoeit die zich er nog mee? Zullen we daar ooit via de rede achter komen? Of zal het – een frustrerend idee – wel altijd ons verstand te boven blijven gaan? En waarom worstelen ook in onze verlichte tijden zelfs de slimste filosofen, wetenschappers en schrijvers nog zo met het concept God? Gevoed door zijn veelkleurige levenservaring geeft hij een boeiend beeld van de bestaansworsteling van bijna veertig filosofen en schrijvers met de vraag Wat is God?

 

Cookieinstellingen