‘Mijn Zwervend Hart’ muzikale wereldreis in Podiumkerkje

Foto: Nadja Filtzer

Nadja Filtzer neemt het publiek in Podiumkerkje Grevenbicht mee op de wereldreis die haar Joodse voorouders maakten van Oekraïne via Parijs, Le Havre en New York naar Mexico op de vlucht voor de progroms van Stalin.

Nergens geaccepteerd trokken ze steeds weer verder op zoek naar een plek om te (over)leven. Jiddische klezmer, Amerikaanse jazz en Russische & Latijnse volksmuziek.

Projecties van schilderijen van haar vader, foto’s van haar opa en filmbeelden van haar zus. Met zelfrelativering en humor laat Nadja zien hoe zij zich weet te bevrijden van familiepatronen en trauma’s en hoe ze droomt over een betere wereld, waarin mensen nooit meer hoeven te vluchten. Een indrukwekkende voorstelling met zang en uitmuntend acteertalent.

Nadja Filtzer: tekst, composities, zang en spel. Leo Bouwmeester: composities en piano. Rob van de Meeberg: regie. De Amsterdamse Nadja vertolkte eerder Edith Piaf in Grevenbicht.

Podiumkerkje Grevenbicht, zaterdag 6 april 20:15 uur. Entree 15 euro, Vrienden Kerkje 12 euro. Reserveren: [email protected].

Cookieinstellingen