Raadsfractie CDA vindt Goede Vrijdag geen geschikte dag voor feest

Foto: SGN/CC0 via Pexels

De gemeenteraadsfractie van het CDA in Sittard-Geleen heeft het College van B&W schriftelijk verzocht om de presentatie van het Oktoberfeestprogramma op Goede Vrijdag te heroverwegen.

Voor Christenen is Goede Vrijdag immers de dag waarop de kruisdood van Jesus Christus wordt herdacht, een dag die daarmee in het teken van bedroefdheid staat.

De programmapresentatie van het komende Oktoberfeest wordt gehouden in het paviljoen op de Markt in Sittard, dat een dag later dient als start- en finishplek voor de deelnemers aan de jaarlijkse Kennedymars. Door de programmapresentatie voor de vijftiende editie van het Oktoberfeest daar te houden wordt de gemeente niet op extra kosten gejaagd, zo is de gedachte.

Fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van het CDA, Andries Houtakkers, hekelt de gang van zaken, omdat er geen overleg heeft plaatsgevonden met gemeenschappen die Goede Vrijdag op een ingetogen en sobere manier willen kunnen beleven.

Hij vraagt het College of het besluit om de programmapresentatie in het paviljoen op de Markt te houden enkel is ingegeven door overwegingen van gemeentelijke financiële armlastigheid en het feit dat op 23 april de Tag des Deutschen Bieres wordt gevierd, of dat er ook nog andere redenen een rol hebben gespeeld. Hij vraagt verder of het feit dat Goede Vrijdag door veel Christenen niet als een dag om te feesten wordt ervaren überhaupt wel in beeld is geweest en verzoekt het College om een andere dag te kiezen.

Cookieinstellingen