College houdt vast aan hogere parkeertarieven

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Uit antwoorden van het College van B&W op vragen van de raadsfractie van de PVV blijkt dat men vast wil houden aan de per 1 januari geldende parkeertarieven.

Het College besloot tot een flinke verhoging van de tarieven per 1 januari van dit jaar om de begroting sluitend te krijgen. Na twee maanden waren er al veel klachten van winkeliers in Sittard en vooral in Geleen over teruglopende bezoekersaantallen in de centra.

Het College geeft in haar antwoordbrief aan de PVV aan dat men in de begroting uit is gegaan van gelijkblijvend parkeergedrag. In de praktijk waren er duidelijk minder parkeertransacties dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Het College verwacht nu dat er 500.000 euro minder parkeergeld zal worden geïnd dan werd begroot. De verwachte parkeeropbrengsten zijn door de tariefsverhogingen toch nog altijd ruim een miljoen euro hoger dan voorheen.

Op de vraag van de PVV of het college bereid is om het besluit tot tariefsverhoging te heroverwegen, dit voor te leggen aan de gemeenteraad en te zoeken naar een alternatieve dekking antwoordde het College dan ook dat niet van plan te zijn.

Daarmee lijken ook de verschillende, door duizenden inwoners, bezoekers en winkeliers ondertekende petities tegen de tariefsverhoging geen effect te zullen sorteren.

Cookieinstellingen