Gipsy-ensemble Tabor in Podiumkerkje van Grevenbicht

Foto: Tabor

Tabor is een Gipsy-ensemble met een voorliefde voor het authentieke, traditionele zigeunerrepertoire.

Romaliederen uit Oost-Europa en Sintiliederen uit West-Europa komen voorbij. Warm, vurig, opzwepend, soms droevig en melancholisch. Sinti-Romanes is de voertaal van de liederen, allemaal eigen composities en songteksten. De groep speelt ook gypsy jazz in de geest van Django Reinhardt. Vrijdag 3 mei treedt Tabor op in Podiumkerkje Grevenbicht.

Wie kunnen dit oeuvre beter vertolken dan Sinti-musici zelf? Zangeres Paula Feron, Roger Moreno (grandioze componist uit Vaals), Tsjawo Adell, Moro Adell en Janusch Hallema brengen hun muziek gepassioneerd. Een mix van Limburgers en muzikanten uit andere delen van ons land. Inhoudelijk staat het optreden voor diversiteit, identiteit en versterking van het tanende culturele erfgoed van Sinti en Roma. Tabor trekt passioneel ten strijde tegen cultuurvervlakking en komt op voor het muzikaal cultureel erfgoed van Sinti en Roma.

Tabor heeft grote bekendheid verworven via radio, televisie, theaters en concerthallen. Op hun cd O’dchipen (het leven) wordt de weg ingeslagen van het uitgebreide gamma van Sinti- en Romamuziek. Het recente album Teli Lichta (onder het licht) laat geen twijfel meer bestaan over hun roots en hun verlangen.

Vrijdag 3 mei, aanvang 20:00 uur. Entree 13,50 euro, Vrienden Kerkje 11,00 euro. Reserveren: [email protected].

Cookieinstellingen