Speeltuinen in Sittard-Geleen noodgedwongen vaker dicht

Foto:

Zoals gewoonlijk ging op paasmaandag het nieuwe speeltuinseizoen weer van start. Diverse speeltuinen kampen echter met een tekort aan vrijwilligers en dat heeft gevolgen voor de openstelling.

Want zonder voldoende vrijwilligers voor het houden van toezicht kan een speeltuinen niet open.

Het tekort aan vrijwilligers speelt al langere tijd, maar vaak kon daar nog wel een mouw aan gepast worden. Nu een aantal vaste krachten het vanwege hun leeftijd voor gezien houden – ze hebben vaak  jarenlang de tent draaiende gehouden om kinderen een veilige speelomgeving te kunnen bieden – laat het tekort zich voelen en blijven op sommige dagen de poorten van de speeltuin noodgedwongen dicht.

Om een speeltuin goed draaiend te kunnen houden zijn toch al snel 12 vrijwilligers nodig. Die kunnen dan op toerbeurt toezicht houden en/of onderhoudswerkzaamheden verrichten. Veel handen maken licht werk. De speeltuinen krijgen regelmatig mensen doorgestuurd vanuit het participatiebedrijf. Maar niet iedereen is even gemotiveerd of geschikt om in een speeltuin aan de slag te gaan. En dus gaan de speeltuinen zelf aan de slag om nieuwe vrijwilligers te ronselen.

Woont u in de buurt van een van onderstaande speeltuinen en bent u bereid als vrijwilliger mee te helpen aan het openhouden van de speeltuin? Meld u dan even via de website of de Facebookpagina van de speeltuin waar u zich wil inzetten.

Speeltuin Miranabrug

De speeltuinen in de gemeente Sittard-Geleen

Born

Obbicht

Geleen

Sittard

 

Speeltuin Sjoepienoe

In de meeste speeltuinen kun je voor een lage entreeprijs of met een seizoensabonnement de hele dag spelen. In Sittard kan dat bij de speeltuinen Thienbunder en De Roetsj, in Born bij De Paddestoel, en in Geleen bij Miranaburg, ’t Weike en de Sjteinakker. In deze speeltuinen bestaat ook de mogelijkheid om een ijsje, een drankje of een kopje koffie of thee te kopen.

Vrij toegankelijke speeltuinen zijn Sjoepienoe in Sittard, ’t Ruiberke in Obbicht en in Geleen speeltuin Lutterade en het Chrysantenveldje.

Vrijwilligers zorgen voor het openen en sluiten, het (dagelijks) beheer en onderhoud, het verkopen van drankjes en allerhande lekkernijen en vaak ook het toezien op de naleving van de spelregels.

Om al deze werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren zijn er nooit vrijwilligers genoeg!

En vrijwilligerswerk in een speeltuin is super leuk en dankbaar werk. Je krijgt ontzettend veel waardering van alle kinderen die er volop speelplezier beleven, maar ook van hun ouders of verzorgers. Daarbij zijn speeltuinen zeer flexibel bij het inplannen van vrijwilligers. Met elk uurtje hulp zijn zij al heel erg blij. Interesse? Loop eens binnen en laat je vrijblijvend informeren.

Cookieinstellingen