Vierde Graaf Huyn Festival in Geleen

archieffoto
Foto: EMP News

Aanstaande zondag 23 juni 2019 gaat om 10:00 uur het vierde Graaf Huyn Festival in Geleen van start.

Het evenement vindt plaats in en rondom het verenigingsgebouw van Heemkundevereniging Geleen/Theater Karroessel aan de Jupiterstraat 35 in Geleen (de voormalige Augustinusschool).

Winnaar

Muziek is er van de winnaar van de GHC-Award 2019 van het Graaf Huyn College, DJ Jyke, oftewel Jules Kuiper.

Programma

Om 11:00 uur openen Harmonie Lindenheuvel en wethouder Leon Geilen het vierde Graaf Huyn Festival. U vindt er een boeken- en curiosamarkt, u kun er Adellijk Preuve van streekgerechten en streekdranken van lokale hobbyisten, er is een gezellig muziekplein, er zijn exposities, informatie over stamboomonderzoek en er zijn honderden klassenfoto’s te bekijken. Dit jaar is er nog meer aandacht voor hobbyisten die hun passie met de bezoekers willen delen en verenigingen die zich presenteren. Op veler verzoek keren de maquettebouwers Bert Senden en Jack Bukkems terug naar het festival om nieuwe modellen te presenteren. Peter van de Wall heeft werkende schaalmodellen van kermisattracties.

Laat u ook verrassen door: The Pizzabus Zelis, KidsMaatje Themakisten, De Sókkerbekkerie Geleen, De Menkes, V.V. de Kraonkelaere, Wijkplatform Krawinkel, Mannenkoor Mignon Geleen, Schutterij Marcellinus en Petrus, Jonkheid St. Isidorus Awt-Gelaen, Breigoed, Atelier Harrie Ruiten, Stichting Oldtimer Vrienden Limburg, Stichting Oude Geleense Brandweerauto’s, Lotgenotencontact Niet Aangeboren Hersenletsel (schildersgroep).

Bijzonderheden

  • De Sjtruim, het speciaal bier met het recept uit 1674 gebrouwen door De Menkes, is te koop voor € 3,00 bij de kraam van Heemkundevereniging Geleen.
  • Entreekaarten voor het audio visuele spektakel Gelaen in de sjtruim van de tied, het Geleens bevrijdingsevenement op 21 of 22 september in de Hanenhof zijn te koop voor € 12,50 bij de kraam van Heemkundevereniging Geleen.

Reacties