Eerst twee uur vrij parkeren terug, dan praten over proeftuin

Foto: © Ivo Goessens - Double Eye, Geleen

Vorige week heeft de gemeenteraad besloten dat herinvoeren van de eerste twee uur gratis parkeren (m.u.v. zaterdag) in de Geleense Marktgarage niet zal gebeuren.

In plaats daarvan is het gemeentebestuur van plan om met een proeftuin in het Geleense stadscentrum te starten om tot initiatieven te komen waarmee aan het centrum van Geleen een nieuwe stimulans gegeven kan worden.

Woensdag ontvingen de Geleense ondernemers en de VVE een uitnodiging om met het gemeentebestuur in gesprek te gaan tijdens een eerste inloopbijeenkomst (foto boven). Vrijdag volgt in dit kader een gesprek met het Geleense Centrummanagement.

Met de proeftuin wil de gemeente onder meer experimenteren met maatregelen op het gebied van parkeren. Het gemeentebestuur wil daarvoor graag van de ondernemers voorstellen horen.

Maar de ondernemers hebben – zoals ze al eerder tijdens een raadsronde aangaven – vooralsnog geen trek in een proeftuin met allerlei experimenten. Men wil pas weer met het gemeentebestuur in gesprek gaan als de beslissing om gratis parkeren in de Marktgarage af te schaffen is teruggedraaid.

De reden daarvoor is dat het aantal bezoekers in het Geleense centrum sinds het afschaffen van de eerste twee uur gratis parkeren in de Marktgarage flink is gekelderd, waardoor diverse Geleense ondernemers het water nu aan de lippen staat. Daardoor stijgt de kans op meer leegstand en komt ook het rendement voor de leden van de VVE onder druk te staan. Volgens hen is direct herinvoeren van het oude parkeerregime voor de Marktgarage de enige maatregel die op korte termijn soelaas kan bieden en een verdere teruggang kan stoppen.

inloopbijeenkomst proeftuin centrum Geleen
© Ivo Goessens – Double Eye, Geleen
'

Reacties

article
166608
Vorige week heeft de gemeenteraad besloten dat herinvoeren van de eerste twee uur gratis parkeren
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190711/eerst-twee-uur-vrij-parkeren-terug-dan-praten-over-proeftuin-in-geleen/
2019-07-11T19:55:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/07/11201258/inloopbijeenkomst-over-proeftuinen-centrum-geleen-foto-ivo-goessens.jpg
parkeren in Geleen, proeftuin
Nieuws