Vanaf 1 september voorlopig nieuw parkeerregime in centrum Geleen

Parkeerterrein Elisabethstraat, Geleen
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente Sittard-Geleen heeft samen met Centrum Management Geleen (CMG), Vereniging van Eigenaren Geleen (VvE) en de Provincie Limburg de eerste plannen voor de Proeftuin Centrum Geleen opgesteld.

Op korte termijn zal de parkeersituatie worden aangepakt. Per 1 september wordt op drie plekken doordeweeks gestart met een proef waarbij voor de eerste twee uur parkeren een nul-tarief geldt. Ook het versterken van het imago van het centrum en vergroten van de levendigheid middels evenementen en culturele activiteiten, maken deel uit van de pilot.

Wat het parkeren betreft: het parkeerregime zal op basis van proef veranderen vanaf 1 september aanstaande tot en met december 2020.

Bezoekers kunnen binnenkort doordeweeks op drie plekken in het centrum van Geleen de eerste twee uur gebruik maken van een nul-tarief. Deze mogelijkheid komt op het Koningsplein, de Markt en het parkeerterrein aan de Elisabethstraat. Bezoekers kunnen dan van maandag tot en met vrijdag op deze plekken een kaartje uit de parkeerautomaat halen waarvoor de eerste twee uur parkeren een nul-tarief geldt. Het doel is om ook hiermee inzicht te verschaffen in de manier waarop structureel de aantrekkelijkheid van het centrum van Geleen voor de consument kan worden versterkt.

Parkeerterrein Koningsplein Geleen
Koningsplein, Geleen
'

Reacties

article
169357
De gemeente Sittard-Geleen heeft samen met Centrum Management Geleen (CMG), Vereniging van Eigenaren Geleen (VvE)
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190821/vanaf-1-september-voorlopig-nieuw-parkeerregime-in-centrum-geleen/
2019-08-21T08:00:24+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/08/20225454/parkeerterrein-elisabethstraat-geleen.jpg
parkeren in Geleen
Nieuws