LGOG-lezing door Funs Patelski over Limburgse Verwantschappen

Foto: beeeldcitaat google

Op donderdag 26 september 2019 organiseert de LGOG Kring Westelijke Mijnstreek een lezing door Funs Patelski over “Limburgse Verwantschappen”.

De lezing begint om 19:30 uur en wordt gehouden in Oos Zittesj Hoes aan de Odasingel 659 in Sittard.

Funs Patelski
Funs Patelski – Foto: © Flip Franssen

“Wij zijn allemaal familie van elkaar” is een meer gehoorde relativerende opmerking wanneer iemand die zijn stamboom onderzoekt aan vrienden trots verteld over zijn verwantschap met een bekende persoon. Dat is zo, wij zijn allen elkaars verre neven en nichten. De vraag is echter of wij een specifieke verwantschap ook kunnen aantonen en bewijzen. Daarvoor is uitvoerig genealogisch onderzoek nodig, en dan nog blijft het vinden van een aantoonbare verwantschap meermaals een illusie.

Genealoog Funs Patelski neemt u mee in de wereld van genealogisch onderzoek.

Speciaal voor de presentatie in Sittard-Geleen is ook gezocht naar verwantschappen tussen bekende persoonlijkheden met voorouders uit deze gemeente. Wie zijn er aantoonbaar familie van Toon Hermans, Emile Mastenbroek, Jean Nelissen alias De Neel, Pierre en Maxime Verhagen, Benny Lindelauf, Francine Houben, de heilige pater Karel Houben, en anderen. En wie is er zoal familie met b.v. Geert Wilders, André Rieu en Max Verstappen, om enkele bekende Limburgers te noemen?

Cookieinstellingen