Grenzeloze Oktoberfeestliefhebster Yvette wordt Miss Oktoberfeest 2019

Yvette Verjans Miss Oktoberfeest Sittard 2019
Yvette Verjans Miss Oktoberfeest Sittard 2019
Foto: Oktoberfeest Sittard

Yvette Verjans uit Sittard noemt zichzelf – conform het thema van dit jaar – een grenzeloze Oktoberfeestliefhebster.

Vanaf haar zestiende viert ze jaarlijks het grootste najaarsfeest van het zuiden met enorm veel plezier mee. En dit jaar gaat daar zo mogelijk nog een extra schepje bovenop, want de nu 25-jarige Yvette wordt op vrijdag 11 oktober door burgemeester Sjraar Cox geïnstalleerd als Miss Oktoberfeest 2019.

Daarna trekt zij op haar praalwagen mee als sluitstuk van de grote Oktoberfeestparade, waarna zij in het nieuwe Brand Weizen paviljoen symbolisch het eerste vat bier zal aanslaan.

Aanstaande zondag, tijdens de grote Oktoberfeestmodeshow van Lederhosenland op de Markt in Sittard , wordt Yvette aan het publiek gepresenteerd. Het is voor Yvette een bijzonder eer om bij het derde lustrum van het Oktoberfeest de Oktoberfeestgangers voor te mogen gaan.

Yvette mag graag gaan stappen en is actief als marketentster bij schutterij Sint Salvius uit Limbricht. Sinds 2018 organiseert Yvette samen met twee vriendinnen de vrouwluujzitting in Limbricht. Ze is kortom altijd in voor een feestje. Haar passie ligt in de horeca. En bij het Oktoberfeest van Sittard natuurlijk.

Yvette wordt de achtste Miss Oktoberfeest van Sittard. De allereerste Miss Oktoberfeest werd uitgeroepen in 2012. Die primeur was voor Charlotte Rademacher. Zij heeft met Yvette na Minouche Heinemans (2013), Els van der Geeren (2014), Lysanne Corstjens (2015), Elise Schreuders (2016), Veerle Savelkoul (2017) en Veerle Smets (2018) nu haar zevende opvolgster.

Cookieinstellingen