Nieuwe projecten van Duurzaam Sittard gaan van start

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Eigen stroom opwekken met zonnepanelen op andermans dak. Na een succesvol begin start Duurzaam Sittard met de tweede fase!

Zonnepanelen en de PostCodeRoos

Om huishoudens en kleine bedrijven die geen zonnepanelen op hun eigen dak willen of mogen leggen de gelegenheid te geven duurzaam elektriciteit op te wekken heeft de overheid de PostCodeRoos-regeling in het leven geroepen.

Ook jij kunt meedoen!

Deze regeling biedt 15 jaar lang vrijstelling van energiebelasting. Het financieel rendement op de investering voor de deelnemers ligt tussen en 6 en 7 procent.

Niet commercieel!

Binnen de gemeente Sittard-Geleen biedt de Coöperatie Duurzaam Sittard inwoners de gelegenheid hierin te participeren. De Energie Coöperatie Duurzaam Sittard is begin 2018 opgericht en werkt niet commercieel.

Het eerste project op de daken Linde 6 in Sittard is in juni 2019 gerealiseerd. Een groot aantal deelnemers in de aangrenzende postcodegebieden zijn inmiddels hierop aangesloten.

De volgende projecten worden binnenkort uitgevoerd. Binnen de nieuwe projecten kunnen naast inwoners van Sittard, ook inwoners van Einighausen en Limbricht deelnemen. Geïnteresseerden kunnen nog inschrijven!

Voorlichtingsbijeenkomsten

In de maand november worden twee voorlichtingsbijeenkomsten gehouden. Op de website www.duurzaamsittard.nl vindt u meer informatie.

Informatie beschikbaar

U kunt ook specifieke informatie aanvragen via [email protected]. Ook kunt u zich hier aanmelden voor de bijeenkomst.

Cookieinstellingen