Dubbelconcert van Luxemburgs defensie-orkest en Aurora

Foto: © Claude Pisitelli

Op zaterdag 19 oktober zal het orkest Musique Militaire Grand-Ducale een concert verzorgen in Schouwburg de Domijnen in Sittard.

Dit Luxemburgse militaire orkest is te gast bij de jubilerende Koninklijke Harmonie Aurora. De ‘oude’ harmonie van Grevenbicht viert samen met de Luxemburgers het 155 jarige bestaan van de vereniging.

Musique Militaire Grand-Ducale uit Luxemburg bestaat uit 60 beroepsmuzikanten die garant staan voor een hoogwaardig muzikaal programma. Het orkest is opgericht in 1842 en speelt sinds die tijd een belangrijke rol in het muzikale leven van Luxemburg. Het orkest staat sinds 1 augustus 2012 onder leiding van chef-dirigent Jean-Claude Braun.

Musique Militaire Grand-Ducale treedt met name op tijdens officiële plechtigheden van het groothertogelijk hof, de staatsoverheid en het leger van Luxemburg. Jaarlijks geeft het orkest zo’n 50 concerten, zowel in binnen- als in buitenland. Daarnaast neemt het deel aan talrijke opnamen voor grote muziekuitgevers.

Het optreden van het Luxemburgse orkest begint 19 oktober om 20:00 uur. Maar om 16:00 uur die dag kunt u in schouwburg de Domijnen al luisteren naar het jubileumconcert van de Koninklijke Harmonie Aurora. Vanwege de herdenking van 75 jaar bevrijding voert de harmonie een programma uit met als titel Vrijheid. Speciaal voor deze gelegenheid componeerde Aurora-dirigent Christaan Janssen het muziekwerk 75 Jaor Vreej. Aurora treedt op samen met de zangkoren Escolum, Crescendo en Octetnog. Extra speciaal, omdat Christiaan met Aurora zijn eigen compositie ten gehoren brengt!

De entree bedraagt €12,50, hiermee zijn beide concerten te bezoeken. Optioneel zijn er ook tickets verkrijgbaar voor het jubileumbuffet, om de tijd tussen de concerten smakelijk en gezellig te overbruggen. Alle tickets zijn te bestellen via de website van Aurora of op 16 oktober tussen 19:00 en 20:00 uur bij café Aurora in Grevenbicht.

Reacties