Maaltijd van de Geschiedenis in kader van oorlog en bevrijding

Engelse propagandafoto van burgers Selfkant in concentratiekamp Vught, winter 1944/1945
Engelse propagandafoto van burgers Selfkant in concentratiekamp Vught, winter 1944/1945
Foto: Erfgoedcentrum

Op dinsdag 29 oktober, in de Maand van de Geschiedenis, kunt u aanschuiven bij de bijzondere Maaltijd van de Geschiedenis, die dit jaar oorlog en bevrijding als thema heeft.

Deze maaltijd wordt georganiseerd door Erfgoedcentrum De Domijnen in samenwerking met de federatie Historie-Sittard-Geleen-Born.

Van 17:00 tot 19:30 uur serveert Mischa Stelten van VanOs-delicatessen, afgewisseld door diverse korte lezingen, deze Maaltijd van de Geschiedenis.

De entreeprijs van € 22,50 is inclusief lezingen, maaltijd, koffie/thee en een drankje na afloop. Aanmelden kan nog tot en met vrijdag 25 oktober.

Programma

Cultuurhistoricus René Haustermans laat wat highlights horen van de interviews die de afgelopen tijd verzameld zijn rondom oorlog en bevrijding. Boeiende, blije, trieste en soms spannende verhalen.

Stadsarchivaris/historicus Peer Boselie vertelt over Sittards buren in de roerige tijd 1944/1949, toen de Selfkant werd bezet, de bevolking naar kamp Vught werd gebracht en het gebied uiteindelijk door Nederland werd geannexeerd. Ook zal hij wat vertellen over diverse identiteiten van diverse burgemeesters in oorlogstijd en de moeilijke keuzes die zij moesten maken. Er is veel mogelijkheid voor discussie!

Tip

Uiterlijk 19:30 uur is de afsluiting van de Maaltijd van de Geschiedenis. Om 20:00 uur is in Geleen (Theater Karroessel) een lezing over de Amerikaanse oorlogsbegraafplaats Margraten en het adoptieprogramma. De organisatie is in handen van Erfgoedcentrum De Domijnen en Heemkundevereniging Geleen en sluit mooi aan!

Wat: Maaltijd van de Geschiedenis
Waar: Erfgoedcentrum De Domijnen, Kapittelstraat 6, Sittard
Wanneer: dinsdag 29 oktober 2019 van 17:00 tot 19:30 uur
Entree: € 22,50

Cookieinstellingen