Fenna Ograjensek en Robert Weirauch geïnspireerd door het Rembrandt-jaar

Foto: Fenna Ograjensek

Geïnspireerd door het Rembrandt-jaar, dat op veel plaatsen in Nederland wordt gevierd, presenteren Fenna Ograjensek (sopraan) en Robert Weirauch (piano) ‘Rembrandt; Ruw en onaf’.

Dit is meer dan “alleen” een recital en wel een soort “concert-plus”. Magnifieke muziek geplaatst in een concept; kleine regie, beelden erbij.

Rembrandt! In hun zoektocht naar zijn genie zoeken Fenna Ograjensek en Robert Rembrandts scherven die langs het pad zijn blijven liggen: zijn kanttekeningen, zijn schetsjes en kladjes. We bladeren door zijn eindeloze schetsboeken en vinden een half paard, een arm, een vrijend paartje met een hand teveel. Daar leggen we ons oor te luister en horen hoe een talent vorm krijgt: door muziek. Luister en kijk mee en hoor Rembrandt zoals u hem nog nooit gezien hebt. Met mooie en verrassende muziek van Duitse en Nederlandse componisten als Brahms, Mozart, Strauss, Wagner, Sweelinck, Heppener, Stolwijk en Konsten.

Fenna Ograjensek is veelzijdige zangeres. Haar concerten in Podiumkerkje Grevenbicht worden telkens druk bezocht. Robert Weirauch is actief in kamermuziek, lied, orkest, koor, opera en bands.

Het intensieve programma duurt ongeveer 1 uur zonder pauze. Zondag 17 november, aanvang 19:00 uur. Entree 12,50 euro, Vrienden Kerkje 10 euro. Reserveren via [email protected]. U vindt het Podiumkerkje aan de Heilig Kruisstraat 30 in Grevenbicht.

Reacties