Depressie: de snotneus van de psychiatrie?

Foto: De Domijnen

Er wordt gesproken over een depressie-epidemie, burned-out valt menigeen enige tijd uit, meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken een antidepressivum.

Maar Nederland staat op de zesde plaats van de lijst van gelukkigste landen ter wereld. Wat is er aan de hand? Dinsdag 3 december (20.00 uur) gaat Hoogleraar Klinische Psychologie Frenk Peeters (UM), in Filmhuis De Domijnen, nader in op het thema depressie.

Lezing door Prof. dr. Frenk Peeters bij De Domijnen

Is depressief zijn eigenlijk meer op te vatten als een verkoudheid of toch een ernstig psychisch probleem? Moet de depressieve medemens maar de rug rechten, in therapie gaan of toch maar een antidepressivum gebruiken? Vragen die aan bod komen tijdens de lezing door psychiater en Hoogleraar Klinische Psychologie aan de Universiteit Maastricht Prof. dr. Frenk Peeters.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing vindt plaats op 3 december in Filmhuis De Domijnen en start om 20:00 uur. Deelname bedraagt €7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree €5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen (www.dedomijnen.nl).

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Cookieinstellingen