Manifestatie voor unilocatie in middengebied Grevenbicht-Obbicht

<em>middengebied tussen Obbicht en Grevenbicht</em>
middengebied tussen Obbicht en Grevenbicht
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De meningen over het wel of niet vestigen van een unilocatie voor onderwijs en sport in het middengebied tussen Obbicht en Grevenbicht zijn verdeeld.

LOB – Laefbaar Obbeeg Beeg – organiseert op zaterdag 7 december van 15:00 tot 16:00 uur een manifestatie op de plek waar de gewenste unilocatie vorm moet krijgen: een de Kempenweg in het middengebied. Voorstanders rekenen op een grote opkomst en willen middels deze manifestatie de lokale politiek overtuigen van het belang van de realisatie van een centrale sportaccommodatie en school op deze plek voor de leefbaarheid van beide dorpen.

Ook de lokale vestiging van Albert Heijn lijkt zijn toekomst aan de realisatie van de unilocatie te hebben verbonden. Als die er niet komt zou er op de lange termijn geen toekomst meer zijn voor de supermarkt aan de rand van het middengebied.

Tegenstanders van de unilocatie – verenigd in Behoud Groen Middengebied – vinden juist dat het behoud van een groen middengebied van het grootste belang is voor de leefbaarheid in beide kleine kernen.

Cookieinstellingen