Fraai nieuw zebrapad in de Swentiboldstraat in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl
Tessa helpt een handje mee aan het schilderen van het door haar ontworpen zebdrapad

Om kinderen te betrekken bij de invulling van de openbare ruimte werden op initiatief van de Tuinman van Sittard-Geleen middels een pitchcarrousel ideeën opgehaald bij kinderen van basisscholen in de gemeente.

Eén van de daaruit voortgekomen ideeën werd vandaag gerealiseerd door de firma Van Rens mobiliteit uit Helvoirt: die bracht een bijzonder fraai én officieel goedgekeurd kleurrijk zebrapad aan op de Swentiboldstraat in Sittard. Daar kunnen kinderen nu veilig oversteken bij de onderbouw van De Sjtadssjool, op de hoek van de Swentiboldstraat en de Vastradastraat.

Een van de wensen van de kinderen was dat meer kleur wordt gebruikt om de openbare ruimte er wat vrolijker te laten uitzien. En die wens werd mooi gecombineerd met de aanleg van het zebrapad. Uit de top-3 van de ontvangen ontwerpen werd dat van de negenjarige Tessa uit groep 5 als beste gekozen. Tessa mocht gisteren samen met haar klasgenootjes een aantal figuurtje op het door haar ontworpen zebrapad schilderen.

Het resultaat mag er zijn! De openbare ruimte is er weer wat vrolijker en tegelijkertijd een oversteekplaats voor voetgangers rijker door geworden.

 

Het winnende ontwerp van Tessa
Cookieinstellingen