Onverwachte zet uitbaters Tapperie De Gats

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op 18 november 2019 werd Tapperie De Gats op de Markt in Sittard door Misset Horeca aangewezen als het op een na beste café van Nederland.

Frank en Sanne Braam spraken toen de ambitie uit om in 2020 een gooi naar plek één te doen. Precies een maand na hun uitverkiezing werd bekend dat de verkiezing voortaan niet meer wordt gehouden. Het is dus niet meer mogelijk om de klassering in 2020 te verbeteren. Wellicht heeft dat net dat extra zetje gegeven om de knoop door te hakken en de kroeg in de verkoop te doen. Want het wegvallen van de Café Top 100 is natuurlijk geen reden voor een dergelijke rigoureuze stap. “Toen onze plannen bekend werden stond de telefoon roodgloeiend,” laten de uitbaters weten.

De reden om hun goedlopende kroeg in de etalage te zetten is dat Frank en Sanne hebben besloten te emigreren naar Italië. Dat land is na Sanne Frank’s tweede grote liefde, die hij leerde kennen toen hij er stage liep. Het stel is van plan om met hun jonge kinderen naar het plaatsje Cossignano in de provincie Marche af te reizen om zich daar in de wereld van het agroturismo te storten: een soort van kamperen bij de boer. Ze gaan er een camping uitbaten en olijven (ruim 1 hectare) en wijn (ook ruim 1 hectare, pecorinodruif) verbouwen. Daarnaast verhuren ze twee appartementen en een B&B-kamer. Dat wil zeggen: als alles loopt zoals wordt gehoopt. Frank: “We verkopen het café en ons huis en zijn nog op zoek naar een paar investeerders in ons nieuwe project. Als dat allemaal is gelukt vertrekken we naar Cossignano”.

Het complex dat Frank en Sanne willen gaan runnen heet Fortuna Verde en is een jaar of zeven geleden door een Nederlands stel opgestart. “Het zit goed in elkaar, draait uitstekend en krijgt zeer goede recensies van gasten. Kijk maar eens op zoover.nl en zoek daar naar Fortuna Verde.”

Fortuna Verde kwam afgelopen jaar in beeld tijdens een vakantie. Een buitenkans, die het stel besloot aan te grijpen, want een dergelijke mogelijkheid dient zich geen tweede keer aan. Bovendien zijn ze nog jong genoeg voor deze stap en beschikken ze over een pak horeca-ervaring en -ambitie. Maar evengoed was het geen eenvoudige beslissing, want Frank en Sanne zijn eveneens enorm verknocht aan Sittard. “Gelukkig vallen carnaval en het Oktoberfeest buiten het toeristisch seizoen, dus dan zijn we beslist in Sittard te vinden!”, zegt Sanne. En gelukkig voor Frank en Sanne valt het Oktoberfeest in Sittard net tussen de druivenoogst en de olijvenoogst

Cookieinstellingen