Organisatie TVK 2021 in samenwerking met De Marotte

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Zaterdagavond werd de finale van het dit jaar voor de elfde keer georganiseerde Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer (TVK) gehouden in Tegelen.

In totaal 17 deelnemers namen het in Cultureel Centrum De Haandert tegen elkaar op, waaronder Veier-G uit Sittard, bestaande uit Jada, Jolie, Myrthe en Tess. Een plek in de top drie zat er met Neit te sjtoppe helaas niet in, maar dat maakte het plezier van het meedoen er niet minder om.

De derde plek ging naar duo Raf (uit Puth) en Jeaneau (uit Schinnen) met het nummer Puur Plat. Ze winnen daarmee een stage met Big Benny. De tweede plek was voor Cheyenne uit Oirsbeek met haar liedje Vastelaovend is gesjlaag! Ze wint daarmee een stage met Marleen Rutten. De eerste prijs ging naar de 17-jarige Isabel uit Doenrade en haar liedje Vastelaovend en chill. En dat is goed voor een vastelaovesstage met Hoondervel.

De organisatie van het TVK maakte bekend dat de volgende editie van deze Limburgse carnavalsliedjeswedstrijd voor solisten, duo’s, groepen, scholen en koren in de leeftijd van 12 tot en met 19 jaar in 2021 wordt georganiseerd in samenwerking met stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd. De Marotte laten ter bevestiging weten dat het TVK op 23 januari 2021 wordt gehouden in het Forum in Sittard. De Marotte zijn verheugd met de komst van het TVK naar Sittard: “Het past in de lijn dat wij veel aandacht hebben voor de jeugd met tal van initiatieven om hen te interesseren voor Vastelaovend,” aldus een woordvoerder van De Marotte.

Cookieinstellingen