Smokey South! – Hét BBQ event van het zuiden

Foto: CM Geleen

Centrummanagement Geleen heeft een mooi nieuw evenement op de kalender gezet: Smokey South; Hét BBQ event van het zuiden.

In het hart van Geleen vindt op zondag 26 april tussen 12:00 en 19:00 uur het ‘Limburgs BBQ Kampioenschap’ plaats.

Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, wagen Limburgse barbecueërs zich aan de strijd om de titel ‘Limburgse Barbecue Kampioen’. Daarnaast zijn er masterclasses van top-koks en workshops voor de jeugd. De befaamde Jord Althuizen van Smokey Goodness zorgt voor een imposante barbecue-catering, terwijl u op een barbecuemarkt alles van uw gading kunt vinden voor de komende zomer.

Masterclasses

Jord Althuizen is onder andere wereldkampioen barbecueën, hoofdjurylid van Grillmasters (RTL4), bedenker en eigenaar van cateringbedrijf Smokey Goodness, geestelijk vader van acht kookboeken en eigenaar van BBQ-restaurant Black Smoke in Antwerpen en Rotterdam. Jord geeft drie masterclasses, die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Zijn bedrijf Smokey Goodness presenteert een heuse “Church of Protein” op de markt.

BBQ-markt

Op de BBQ-markt zijn onder andere de merken Ofyr, Kamado Joe en Green Egg vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Uiteraard zijn er ook barbecueboeken, sauzen, rubs, messen en meer te koop.

Junior Workshop

Jongeren tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen aan de workshop ‘Cook Your Real Hamburger’. Een vakslager legt op boeiende wijze uit waar het vlees voor een verantwoorde hamburger vandaan komt. Uiteraard kunnen de jongeren zelf gehakt draaien en de hamburger op smaak brengen. Vervolgens zullen ze met een grillmaster het broodje en de burger op verantwoorde wijze garen en ervan genieten.

Limburgs Barbecue Kampioenschap

Het barbecue-event is ook het decor voor de uitroeping van de allereerste ‘Barbecue Kampioen van Limburg’! De wedstrijd bestaat uit drie categorieën. Voor de eerste twee categorieën ontvangt elke deelnemer een verplicht hoofdingrediënt. De derde categorie is de ‘chef’s choice’, waarbij de chef zelf zijn of haar ‘signature dish’ samenstelt. Een zeer deskundige jury, met onder andere Geleense sterrrenchefs en wereldkampioen Jord Althuizen, bepaalt per categorie een winnaar. De overall-winnaar wordt uitgeroepen tot ‘Barbecue Kampioen van Limburg’ en ontvangt een mooie trofee en een geldprijs van 250 euro.

Begint het bij jou nou te kriebelen? ‘Steak’ jij graag de handen uit de mouwen? Geef jouw team dan snel – in elk geval uiterlijk 10 april aanstaande – op via onderstaande link:

Mededeling van de organisatie: “Wij houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten. Mocht het evenement als gevolg van het coronavirus geen doorgang vinden dan ontvangen alle deelnemers het inschrijfgeld terug.”

Meer informatie

BBQ-kampioenschap Limburg

Cookieinstellingen