Vragen gob over afvalinzameling door RWM

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Politieke groepering gob heeft het College van B&W schriftelijk vragen gesteld over het sluiten van milieuparken, toename van zwerfvuil en veiligheid.

De raadsfractie van gob geeft aan met verbazing kennis te hebben genomen van de manier waarop afvalinzamelaar RWM met verwijzing naar de coronacrisis de dienstverlening beperkt, terwijl bedrijven, winkels en zorginstellingen met veel creativiteit wél hun dienstverlening op peil weten te houden. Daardoor is volgens gob de indruk ontstaan dat RWM onvoldoende naar oplossingen zoekt om de dienstverlening op het gewenste niveau te houden.

Er wordt geen oud papier meer huis aan huis opgehaald. Ook worden er geen vrachtauto’s met chauffeurs ingezet om samen met de verenigingen het oud papier op te halen. Er worden geen containers meer geleverd bij de verenigingen om het oud papier op te halen. Glasbakken worden niet meer tijdig geleegd en hetzelfde geldt voor de oranje PMD-containers.

Sluiting van de milieuparken in Born en Stein leidt tot extra drukte en nog langere wachttijden bij de milieuparken in Geleen en Sittard. Illegale afvaldumpingen nemen toe en dat geldt ook voor de hoeveelheid zwerfvuil.

De raadsfractie van gob wil daarom dat het College van B&W snel met RWM in gesprek gaat om tot een oplossing te komen. “In deze moeilijke tijd moeten wij goed voor elkaar zorgen en op elkaar letten. Deze zorg is niet van levensbelang maar draagt wel bij aan ons gezamenlijk welzijn en leefbaarheid,” aldus het gob.

Cookieinstellingen