Petra’s praatjes – een nieuwe online talkshow op Facebook

Foto: Petra's Praatjes

Vanavond, op dinsdag 14 april, start een nieuwe online talkshow op Facebook: Petra’s praatjes.

In dit programma met Petra Willems vliegen thema’s voorbij die ons allemaal raken, zoals werk, gezondheid, verlies, de zoektocht naar identiteit.

“Gasten vertellen over ingrijpende gebeurtenissen, hun kantelpunt en de weg naar overwinningen” aldus Willems.

Petra Willems (33) woont in Roermond. Ze is bekend van haar project ‘Ziek wit’, leven met zichtbare huidaandoeningen. Ze doorbreekt taboes door deze bespreekbaar te maken. Het (online) podium nemen is haar middel om dit te doen.

Petra Willems is bekend van het Glazen Huis Geleen. Hier gaf ze geluid aan mensen met kwetsbare verhalen en wist ze achter de microfoon humor en diepgang te combineren. Ze omschrijft zichzelf als ‘prettig pittig’. Prettig wanneer het kan, pittig wanneer het moet. Als bestuurskundige prikkelt zij graag anderen door moeilijke, maatschappelijke onderwerpen uit te lichten. Dat krijgt vorm via beeld en geluid. Door zichtbaar en hoorbaar te maken – wat zonder haar wellicht nooit gezien of gehoord zou worden – wil ze anderen stimuleren door te gaan, juist als het tegenzit. Haar motto is immers: “Haal alles uit het leven. En als je dat niet kan of wil, heb dan het lef om anderen daarin te ondersteunen.”

Eerste gast is Kim Dols-Poulissen. Ze staat elke dag met het vizier gericht op genezing, maar ervaart ook de keerzijde ervan: verlies en intens verdriet. Hoe gaat zij met deze onwerkelijke situatie om?

Kijk en luister op dinsdag- en donderdagavond van 20:30 tot 21:00 uur live op de Facebookpagina van Petra Willems naar Petra’s praatjes.

Cookieinstellingen