Dikke pret tijdens geslaagde Buitenspeeldag 2020 in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Gisteren was het Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van tv-zender Nicklodeon en Jantje Beton.

buitenspeeldag 2020

Normaliter worden er op Nationale Buitenspeeldag heel wat evenementen georganiseerd om kinderen buiten te laten spelen, maar dat was dit jaar vanwege de coronacrisis niet het geval.

Maar Stichting Petje af Zuid-Limburg besloot dat er voor schoolkinderen toch echt wel wat spelactiviteiten konden worden georganiseerd. En dit vonden woensdagmiddag plaats op het middenterrein van de wielerbaan van Laco Glanerbrook.

Zo’n 35 kinderen genoten van het lekkere weer en renden en speelden naar hartenlust in de buitenlucht. Er waren tal van spelactiviteiten georganiseerd, variërend van onder meer bellenblazen en trampolinespringen tot een fietsparcours en eierlopen aan toe.

Medeorganisator Michel van Dijke – met de pet van Petje af en die van wielerbaanbaas – kijkt tevreden terug op de Geleense buitenspeeldag. “Vanochtend werden sommige ouders nog nerveus toen het regende. Ze wilden graag weten of het nog wel allemaal doorging. Natuurlijk kun je altijd buitenspelen en dus ging de Buitenspeeldag gewoon door. En laat nu net tegen 13:00 uur de zon doorbreken en het lekker warm worden! Hoe perfect getimed is dat?”

De kinderen kregen allemaal een stempelkaart van de drie Petje af kinder-ambassadeurs in de All You Need Is Work-caravan van Wiertz Company. Na elk gespeeld spel kregen de kinderen een stempel op hun kaart. En wie een volle kaart inleverde kreeg van de ambassadeurs een officieel ondertekend diploma.

buitenspeeldag 2020

Cookieinstellingen