Sopraan Janine Kitzen verrast Sittards echtpaar met intiem concert

<em>Woonkamerconcert door sopraan Janine Kitzen</em>
Woonkamerconcert door sopraan Janine Kitzen
Foto: © Ruud Hoefakker

Een grote verrassing van Stichting Vier het Leven en de VriendenLoterij voor echtpaar Blijlevens uit Sittard.

Stichting Vier het Leven deed voor hen een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. En daarmee ging de hartenwens van het echtpaar, dat onlangs 55 jaar getrouwd is, in vervulling. Vanochtend werden zij verrast met een intiem concert van Janine Kitzen. Ook GroenLinks wethouder Kim Schmitz was aanwezig bij dit concert.

Theater aan huis

Mark Mülders, Regiocoördinator Limburg bij Stichting Vier het Leven: “Hoe mooi dat een week na het 55 jarig huwelijk het echtpaar een concert aan huis krijgt van Janine Kitzen (sopraan) en Rob Mennen (piano). Nu de theaters gesloten zijn smaakt dit voor ons als sociaal-culturele organisatie op artistiek vlak naar meer, hopelijk kunnen we dit in de toekomst een vervolg geven. Theater aan huis, samen thuis samen genieten”.

Tot tranen geroerd

Het echtpaar Blijlevens – Foto: © Ruud Hoefakker

Roos Blijlevens, 79 jaar oud, is blij verrast. “Verleden week waren mijn man en ik 55 jaar getrouwd. Vanwege de coronamaatregelen hebben wij besloten geen feest te organiseren. Opeens stond een zangeres in onze woonkamer die in Duitsland de vrouwelijke hoofdrol in the Phantom of the Opera heeft gezongen, hoe bijzonder. Ik heb deze musical destijds 3 keer gezien. Wij waren vandaag wederom tot tranen geroerd. Wij zijn zo intens dankbaar.”

Van Stuttgart naar Sittard

Janine Kitzen speelde van 2002 tot en met 2004 de hoofdrol in de door Stage Entertainment Duitsland geproduceerde musical “The Phantom of the Opera”. In Stuttgart speelde zij in het SI-centrum de rol van Christine Daaé. Van 2000 personen avond aan avond in Stuttgart naar een intiem concert voor 2 in Sittard. “Als zangeres draag ik graag mijn steentje bij aan dit bijzondere initiatief Vier het Leven,” aldus Kitzen die vandaag op piano begeleid werd door Rob Mennen. Ook GroenLinks wethouder Kim Schmitz, met in haar portefeuille eenzaamheidsbestrijding, was vanochtend aanwezig. Wethouder Kim Schmitz “Ik ben onder de indruk van de mooie initiatieven die ontstaan op de momenten dat het leven even ’tegen zit’. Door de komst van het coronavirus ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Er is een sociale uitdaging op alle vlakken ontstaan. De glimlach op de gezichten van het echtpaar Blijlevens is prachtig om te zien. Zij hebben zichtbaar genoten van het initiatief van Stichting Vier het Leven.”

Vier het Leven

Doorgaans organiseert Stichting Vier het Leven in Limburg theaterbezoek voor ouderen die niet graag alleen naar de schouwburg gaan. De ouderen worden thuis opgehaald door een vrijwilliger van Vier het Leven en samen met leeftijdgenoten gaan zij naar een theatervoorstelling. Op dit moment onderzoekt de stichting de opties om aan huis alternatieve vormen van cultuur aan te bieden. Niet alle ouderen hebben internet en hebben daardoor de afgelopen periode geen toegang gehad tot het scala aan online voorstellingen van o.a. Scapino Ballet Rotterdam.

Cookieinstellingen