Platform Sittard: leegkomen DSM-kantoren kans voor Gemeente

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Het bericht over de verhuizing van alle medewerkers in het DSM-kantoor Sittard naar het hoofdkantoor in Heerlen biedt volgens Platform Sittard kansen.

Platform Sittard wil graag zien dat de mogelijkheden worden onderzocht om het stadskantoor in het grote DSM-kantoor te vestigen.

“En dan bedoelen we echt alles wat nu nog versnipperd in de gemeente in verschillende gebouwen zit: de raadszaal; griffie; het College van B&; sociale zaken en álle ambtenaren.”

Volgens Platform Sittard is het uit 1992 stammende kantoorgebouw daarvoor geschikt en heeft het behalve een prima uitstraling ook een uitstekende ligging en voldoende parkeergelegenheid voor ambtenaren en bezoekers. Het is voor iedereen goed te bereiken met fiets, auto en openbaar vervoer.

Verder vindt Platform Sittard het onder één dak samenbrengen van alle diensten en afdelingen in één gebouw wel zo efficiënt. “ Scheelt ook in de kosten ten opzichte van al die verschillende locaties.”

Verder denkt Platform Sittard dat het gebouw ook financieel een aantrekkelijke optie voor de gemeentelijke huisvesting is omdat geen nieuw bestuurscentrum gebouwd hoeft te worden en het gebouw min of meer instapklaar is.

“En de huidige eigenaar wil het kwijt, het kan dus een mooie meevaller zijn voor een gemeente die financieel niet zo ruim in de middelen zit.”

Cookieinstellingen