Bisschop Smeets bij tweede dinsdagavondmis Sint Rosakapel

<em>Bisschop Harrie Smeets bij de Sint Rosakapel in Sittard, foto uit 2020</em>
Bisschop Harrie Smeets bij de Sint Rosakapel in Sittard, foto uit 2020
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Normaliter verzamelen zich op de dinsdagavonden in augustus altijd een kleine 200 gelovigen voor de Sint Rosakapel.

Want daar worden, in de aanloop naar het hoogfeest van de Heilige Rosa op de laatste zondag van augustus, ter ere van de beschermvrouwe van Sittard steevast openluchtmissen gehouden.

Maar tijdens de nog altijd aanhoudende coronapandemie en vanwege vrees voor besmettingen worden deze diensten nu live uitgezonden door Bie Ós Mijn Streekomroep.

Dinsdagavond was bisschop Harrie Smeets hoofdcelebrant, met deken Rob Merkx als concelebrant. De dienst werd opgeluisterd door blazersensemble De Philharmoniker. De komende twee dinsdagen is deken Rob Merkx hoofdcelebrant. Op dinsdag 25 augustus wordt de dienst opgeluisterd door het Schiffler sextet.

Ook de komende twee dinsdagavonden worden de openluchtmissen bij de Sint Rosakapel live uitgezonden door Bie Ós. Ze zijn te volgen op Ziggo kanaal 41 of bij KPN kanaal 1405. De uitzendingen worden herhaald op donderdagochtend om 11:00 uur.

Gelovigen worden uitdrukkelijk opgeroepen om op de dinsdagavonden niet naar de Sint Rosakapel te komen, maar om de dienst thuis via de tv te volgen.

De Sint Rosaprocessie, die sinds Sint Rosa Sittard bijna 350 jaar geleden behoedde voor een epidemie jaarlijks naar de top van de Kollenberg trekt, gaat dit jaar voor het eerst niet door. Zelfs in oorlogstijd trok de processie op de laatste zondag van augustus naar de Sint Rosakapel.

Dit jaar valt voor het eerst een gat in deze mooie traditie, omdat het onmogelijk is om op de route naar en tijdens de dienst bij de kapel anderhalve meter afstand te houden.

Cookieinstellingen